Tütünde 7 YTL umudu

SAMSUN (İHA) - AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, tütün üreticisinin rahatlaması için hükümetin açıklayacağı fiyatın 6 ila 7 YTL arasında olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Tütünün çok zahmetli bir iş olduğunu dile getiren Mustafa Çakır, tütün fiyatının geçen yıl 4 ila 5 YTL arasında olduğunu hatırlattı. Tütünün tarlada çalışan çiftçinin en çok eziyet çektiği ve 24 saatin bile yetmediği bir ürün olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çakır, "Şu anda fındığa verilen 7 YTL'lik fiyat çok iyi. Tütünle ilgili henüz oluşmuş bir fiyat yok ama tütün üreticisinin rahatlaması için hükümetimizin açıklayacağı fiyatın 6 ila 7 YTL arasında olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Tütüne verilecek fiyatın ekonomiye de katkı sağlayacağını vurgulayan Milletvekili Mustafa Çakır, "Tütüne verilecek fiyat, esnafı da hareketlendirecek. Tütün köylerinde yaptığımız gezilerde de üreticinin isteği ve beklentisinin bu doğrultuda olduğunu gördük. Bu beklentileri ilgili arkadaşlarımıza ve bakanlarımıza ilettik. Zannediyorum uygun bir fiyat açıklanacak. Çiftçinin memnun olacağı bir fiyat açıklaması olacak" diye konuştu.