Tütünde ÖTV tecil tutarı indirildi

ANKARA(ANKA)-Bakanlar Kurulu, aralarında gazyağının da bulunduğu bazı akaryakıt türleri ile tütünde 0,7500 YTL'yi aşan kısım yerine 0,3000 YTL'yi aşan kısım için özel tüketim vergisi teciline gidilmesi için karar aldı.

Ayrıca, etilen üretiminde kullanılan sıvılaştırılmış petrol gazından (LPG) alınan kilogram başına 0,9300 YTL tutarındaki özel tüketim vergisi sıfıra indirildi.
Bakanlar Kurulu'nun LPG'de özel tüketim vergisi tutarı, bazı akaryakıt türleri ile tütünde de tecil tutarını değiştiren kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, aralarında gazyağının da bulunduğu bazı akaryakıt türleri ile tütünde (Özel Tüketim Vergisi Kanununa Ekli I ve III sayılı Listenin B Cetvellerinde Yer Alan) uygulanacak ve tecil edilecek özel tüketim vergisi tutarlarında da değişikliğe gidildi. Buna göre, anılan ürünlerin tesliminde, birimi itibariyle bu mallar için yürürlükte olan özel tüketim vergisi tutarı uygulanacak ve bu tutarın aşağıdaki mallarda 0,7500 YTL'yi aşan kısım yerine 0,3000 YTL'yi aşan kısım, diğer mallarda ise 0,0150 YTL'yi aşan kısmı tecil edilecek.

Reklam
Reklam

Karar ile ayrıca, "Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (L.P.G.) Diğerleri"nin, 2901.21.00.00.19 G.T.İ.P. numaralı "Diğer Amaçlar İçin Kullanılanlar (Etilen)" üretiminde kullanılmak üzere tesliminde özel tüketim vergisi tutarı sıfıra indirildi. Söz konusu üründen kilogram başına 0,9300 YTL özel tüketim vergisi alınıyordu.