"Tuz Tüketimine Dikkat"

İl Sağlık Müdürü Vekili Kadir Demirel, "Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden biri de 'azı karar, çoğu zarar' olan tuz tüketimi"

İl Sağlık Müdürü Vekili Kadir Demirel, "Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden biri de 'azı karar, çoğu zarar' olan tuz tüketimi" ifadesini kullanarak, tuz tüketimine dikkati çekti.

Demirel, yaptığı açıklamada, kronik hastalıkların son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmeye başladığını, Türkiye'deki ölümlerin de başlıca nedenlerinden birinin bu hastalıklardan kaynaklandığını belirtti.

Kronik hastalıklardan korunmada sağlıklı ve dengeli beslenmenin son derece önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden bir tanesi de 'azı karar, çoğu zarar' olan tuz tüketimidir. Kişi başı günlük tuz tüketimi 4 gram kadarken, ülkemizde kişi başına günlük ortalama 18 gram tuz tüketilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması' kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personelinin beraber kullandığı Sağlık Müdürlüğü Personel Yemekhanesi'nde masalardaki tuzluklar kaldırılmıştır."

Muhabir: Fatih Doğan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: