Tuz üreticileri, birlik için istişare toplantısında buluştu

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde birlik çatısı altında toplanmak isteyen tuz üreticileri, istişare toplantısında bir araya geldi....

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde birlik çatısı altında toplanmak isteyen tuz üreticileri, istişare toplantısında bir araya geldi. Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya Konya’nın Cihanbeyli ilçesindeki tuz üreticileri de katıldı.
'Türkiye Tuz Üreticileri Birliği’nin kurulması için Güneştepe Tesisleri’nde düzenlenen yemekli istişare toplantısında bir araya gelen tuz üreticileri, görüş alış verişinde bulundu.
Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ, başkanlığını yaptığı toplantının açılışında konuştu. Ağustos ayı içerisinde yapılan ihale ile Şereflikoçhisar’da açılacak büyük tuz fabrikalarının ilçe ekonomisine büyük bir canlılık getireceğine değinen Altuğ, Tuz Gölü’ndeki tuzu koruyarak kullanma yönteminin büyük bir sermaye olacağına işarete etti.
Toplantıdaki amaçlarının hem tuz üretimi yapan firmaları bir çatı altında toplamak hem de Tuz Gölü ve tuzu ulusal uluslararası platformlarda tanıtmak olduğunu ifade eden Altuğ, "Mademki en büyük tuzcular burada. O zaman biz Türkiye Tuz Üreticileri Birliği’ni burada kurmak ve bu birlik ile Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyoruz. Avrupa Tuz Üreticileri Birliği hakkında bilgi almak için Brüksel’e gideceğim." dedi.
Daha sonra toplantıya katılan tuz üreticileri birlik hakkında fikirlerini beyan etti. En büyük sıkıntılarının pazarlama olduğunu söyleyen üreticiler, ihracatın artırılması ve modern tuz tesislerinin artması gerektiğini söyledi.
Tuz üreticileri, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ’un Brüksel’de birlik ile ilgili getireceği çalışmalar ve yapılacak hazırlıkların tamamlanması için bir daha toplanmak üzere toplantıdan ayrıldı.
Tuz üreticilerinin istişare toplantısına Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz