Tuzhurmatu'daki Intihar Saldırısı

 MHP Konya Başkanı Tarık Taşcı, Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

MHP Konya Başkanı Tarık Taşcı, Irak'ın Selahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Taşcı, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır, Türkmen'lerin kimliği, varlığı ve birliğinin hedef alındığını, Türkmeneli'nin şiddet, zulüm ve suikast ablukasına alınıp, Türkmen kimliğinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Irak’ın demografik yapısının sarsılması amacıyla cinayet şebekeleri ve taşeron örgütlerin talimatla devreye girdiğini ifade eden Taşcı, şunları kaydetti: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, soydaşlarımızın sesini işitmesi ve bu kapsamda gereken tedbirleri alması elzemdir. Türkmeneli'ndeki soydaşlarımıza uygulanan asimilasyon politikaları ve bu politikaların uzantısı olan kanlı saldırıları nefretle lanetleniyor, kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk milletinin ve tüm soydaşlarımızın başı sağ olsun."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz