Tuzla'da hastane var, doktor yok!

İş kazası ve meslek hastalıkları nedeniyle işçi ölümlerinin yaşandığı Tuzla'ya tersaneciler kendi olanaklarıyla hastane yaptırdı, ancak hastane doktor olmadığı için çalışmıyor. Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Başkanı Murat Bayrak, bu durumu eleştirerek, "Günde 10-15 kaza oluyor. Tuzla hastanelere uzak bir yer. İşçileri yetiştirinceye kadar ölüyorlar. Hastane yapıldı. Ama doktor bulamadığımız için açılışını bile yapamıyoruz" dedi.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, GİSBİR, 2006'da Tuzla'ya hastane yapımına başladı. 55 yataklı olarak 20 milyon dolara mal olan hastane bu yıl tamamlandı.

Reklam
Reklam

Ancak yakında açılışı yapılacak hastanede, iş kazaları nedeniyle olması gereken ortopedi, beyin cerrahisi, göğüs hastalıkları, KBB, üroloji branşlarının da aralarında bulunduğu 11 branşta doktor bulunmuyor. Doktor bulunmadığı için de hastanenin açılışı yapılamıyor.

GİSBİR Başkanı Murat Bayrak, İstanbul'un donanımlı hastanesi bulunmayan tek ilçesi olan Tuzla'ya tam teşekküllü bir hastane kurduklarını belirterek, doktorsuzluktan hastaneyi çalıştıramadıklarını söyledi. Bayrak, ANKA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hastane yapıldığında ilk sektör hastanesi olma özelliğine sahip. Hastane ile tersane çalışanlarının yanı sıra yöre halkına da hizmet verecek. Acil durumlarda uzak çevredeki hastanelere yetişme telaşı işçi ölümlerinde etkili oluyordu. Tersanelerimizde çalışan sayısı, yan sanayi ile birlikte 40 bine ulaşıyor. Tuzla'da, bölge halkıyla birlikte yaklaşık 200 bin kişi yaşıyor. Bu sayıya karşılık kalifiye sağlık hizmeti verebilecek bir kurum bulunmuyor. Biz bu noktadan hareketle hastane projemizi hayata geçirdik. Ama Sağlık Bakanlığı bize doktor bulamıyor. 11 branşta eksiğimiz var. Sadece 6 branşta doktor var. Doktor için başvurduk 50 dereden su getiriliyor. Bizi bu kadar bunaltmanın anlamı yok. Günde 8-15 yaralanma oluyor. Ama burada hastane varken başka yerde hastane arıyoruz."

Reklam
Reklam

ANKA