Tuzla’da Ramazan etkinlikleri...

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayı boyunca, Tuzla Belediyesi tarafından 17 mahallede...

Tuzla Belediyesi, Ramazan ayına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayı boyunca, Tuzla Belediyesi tarafından 17 mahallede 2 biner kişilik sokak iftarları düzenlenecek. Sokak iftarlarının kurulacağı alanda Ramazan ayına özel etkinlikler de düzenlenecek. Ramazan ayı kapsamında 10 bin aileye gıda yardımı yapılacak.
İftar yemeği ve gıda yardımlarının yanı sıra, Tuzlalıların Ramazan ayını dolu dolu yaşaması için bir dizi de etkinlik gerçekleştirecek. Buna göre, Tuzla Sahil Tören Alanı’na büyük bir otağ çadırı kurulacak. Otağ çadırında Ramazan ayının manevi atmosferine uygun sergi, konser, sohbet, fuar, şiir dinletisi ve el sanatları gibi etkinlikler düzenlenecek. Sahil tören alanında düzenlenecek etkinlikler kapsamında; mehteran ve sema gösterileri, ney dinletileri, tiyatro oyunları, çocukların neşeli saatler geçirmesi için oyun grupları ve ünlü sanatçıların konserleri gerçekleşecek.
Tuzla Belediyesi, şehir hayatının karmaşasına dalarak unutulan komşuluk ilişkilerini canlandırmak, ramazan bereketini bir arada yaşamak için 17 mahallede sokak iftarı düzenleyecek. Sokak iftarlarında, iftar alanına kurulacak mobil tır’da Orta Oyunu ve Hacivat-Karagöz oyunları, tiyatro oyunları sahne alacak. Sokak iftarlarında ayrıca şerbet, pamuk şeker ve macun şekeri ücretsiz olarak dağıtılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz