Tuzlu Pasta Tarifi

Ağızda dağılan, görüntüsü ve lezzetiyle çaylarınızın, pasta ve böreklerinizin yanına eşlik edecek, sofranızı çeşitlendirecek olan tuzlu kurabiye tarifi bugün karşınızda.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 40dk
Kalori/Porsiyon -

Ağızda dağılan, görüntüsü ve lezzetiyle çaylarınızın, pasta ve böreklerinizin yanına eşlik edecek, sofranızı çeşitlendirecek olan tuzlu kurabiye tarifi bugün karşınızda. Çok pratik, çok az zaman alan ama aynı zamanda çok leziz tuzlu kurabiyeleri dilerseniz önceden hazırlayıp buzdolabınızın derin dondurucu kısmında saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıktığında tazeliğini bozmadan aynı lezzeti ve iştah açan görünümüyle servise sunabilirsiniz. Kişi Sayısı: 10-12 kişilik Hazırlama Süresi: 15-20 dakika Pişirme Süresi: 40 dakika

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

125 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

( Kişilik - 15-20 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Tuzlu kurabiye yapımında ilk adımda derin bir kaba oda sıcaklığında 125 gram margarini, 1 çay bardağı sıvı yağını, 1 yemek kaşığı elma sirkesini, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım paket kabartma tozunu birbirine iyice harmanlanması için karıştırın. Ardından bu malzemelerin üzerine oda sıcaklığında beklemiş 1 adet yumurta beyazını, 1 su bardağı yoğurdu ve yarım tatlı kaşığı şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın. Son olarak içine aldığı kadar unu azar azar eleyerek ilave edin ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeleri güzelce yoğurun.

Adım 2

İkinci adımda tuzlu kurabiyeler için yoğurduğunuz hamura şekil verin. Öncelikle hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra bu hamur parçasını düz bir zeminde uzun şerit şekline gelene kadar avucunuzun içiyle açın. Ardından çubuk şeklindeki gibi açtığınız hamuru ortadan ikiye bükerek katlayın ve halka şekline getirin. Dilerseniz hamurunuzu 2 cm kalınlığında açıp kurabiye kalıpları yardımıyla da şekillendirebilirsiniz.

Reklam
Reklam
Adım 3

Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin. Üzerine 1 adet yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürün ve üzerine de isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin. Ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Tuzlu kurabiyeleriniz hazır. Fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Hazırladığınız tuzlu kurabiyelerin pişerken şeklini bozmaması için fırına vermeden önce 15-20 dakika buzdolabında bekletin.