Tüzmen: Başbakan Erdoğan Büyük Risk Almıştır

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen terörün çözümü noktasında Başbakan Erdoğan’ın büyük bir risk aldığını belirtti....

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen terörün çözümü noktasında Başbakan Erdoğan’ın büyük bir risk aldığını belirtti. Tüzmen, “Başbakanımız hiçbir başbakanının bugüne kadar almadığı riski alarak terör sorunun çözümü açısından samimiyetle davranmaktadır. Aynı samimiyeti taraflarında göstermesi gerekiyor." dedi.

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, AK Parti Samsun İl Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, terörün çözümü noktasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir risk aldığını söyledi. Tüzmen, şöyle konuştu: “Başbakanımız hiçbir başbakanın bugüne kadar almadığı kadar büyük bir riski alarak, terörün çözümü noktasında samimiyetle davranmaktadır. İktidar samimiyetle terörü çözme gayreti içindedir. Bu samimiyeti diğer taraflarında göstermesi gerekiyor. Bu süreci izliyoruz, inşallah aynı samimiyetle davranılır ve sözlerde durulur. Türkiye arkasında böyle bir problemi bırakmış olarak yoluna devam eder."

Reklam
Reklam

İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi konusuna da değinen eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, “İsrail'in özür dilemesi biraz geçikmiş olsa bile yerinde harekettir. İsrail bölgedeki yalnızlığını gidermek amacıyla Türkiye ile beraber hareket etmek zorunda olduğunu daha iyi kavramıştır. Özür dileme zamanlaması ABD Başkanı ziyareti sırasında olması tabi ki açık bir şekilde Amerika’nın Türkiye ile İsrail arasının daha iyi bir şekle gelmesini arzuladığı ortadadır. Burada Türkiye, İsrail'in izlediği tutumunun yanlış olduğunu söylemiş tazminat talebini istemiştir. Bu yolda istikrarlı şekilde yoluna devam etmiştir. İstikrarlı politika gecikmiş olsa bile neticeyi aldırmıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz