Tüzmen: ''Erken seçim diye bir şey yok''

Antalya (AA)- Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, " Erken seçim diye bir şey yok. bu saatten sonra alınacak her karar, hangi tarih olursa olsun artık erken seçim olmaz" dedi.

Tüzmen, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir gazetecinin yönelttiği soruya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki kararını açıklamadan bir şey söylemesine gerek olmadığı yanıtını verdi. Başbakan Erdoğan'ın demokratik teamüller gereği, istişare mekanizmasını uygulamaya gayret ettiğini anlatan Tüzmen, "Başbakan Erdoğan, her toplum kesiminin görüşünü alıyor. Ne yapıyor? Sivil toplum kuruluşları ile görüşüyor. Arkasından, Meclis'te bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşüyor. Merkez Karar'da parti yönetimindeki arkadaşlarla görüşecek. Bu şekilde bir istişari mekanizmayı bütün kurum ve kuruluşlarla yaptıktan sonra kararını kendi verecek. Ben bu konuda size biraz daha sabır tavsiye ediyorum"dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Tüzmen, bir gazetecinin hükümetin seçim ekonomisi uygulanmaya başladığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine de bu görüşe katılmadığını söyledi. Tüzmen, erken seçim olmayacağını da belirterek, "Erken seçim diye bir şey yok. Bu saatten sonra alınacak her karar, hangi tarih olursa olsun artık erken seçim olmaz. Sonuçta Türkiye ilk defa tarihinde bir 5 senelik süreci yaşıyor. Bu çok önemli"dedi.