TV kapatma isteğimiz yok

ANKARA (İHA) - Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yeni Başkanı Zahit Akman, görevine başladı.

RTÜK eski Başkanı Fatih Karaca'dan görevi devralan Akman, herkese teşekkür ederek, "Ben başta yüce Meclisimiz olmak üzere, bizim buraya gelmemizde emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi arzetmek istiyorum. Bu dönem birlikte çalışacağım kurum üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Zor bir dönemde göreve geldik. En büyük şansımız geçtiğimiz 11-12 yıl içerisinde televizyon yayınlığını düzenleyen ve planlayan eski RTÜK üyesi arkadaşlarımız benim için en büyük avantajdır. Onların

Reklam
Reklam

tecrübe ve çalışmaları bizlerin bundan sonraki yapacağı çalışmalara ışık tutacaktır" dedi.

Eski Başkan Karaca ise, RTÜK üyelerinin demokratik bir şeklide seçilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Neticede bu bir görev, bir nöbet değişikliğidir. Akman yakın arkadaşım ve dostumdur. Başkanlığa seçilmesinden dolayı tebrik ediyor ve bugüne kadar yanımızda olan Türk halkına şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Görevi Karaca'dan devralan Akman, çiçeği burnunda bir başkan olarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, "Bundan sonraki süreçte nasıl bir RTÜK olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Akman, RTÜK'ün bugüne kadar Türkiye'deki yayınların düzenlenmesinde çok önemli görevler yaptığını belirterek, bundan sonraki süreçte kamuoyunun beklentilerine uygun yayın yapan kurumlara engel olmak yerine yardımcı olacak bir anlaş çizeceklerini söyledi. "Yayınların kanunda belirlendiği şekilde olması için elimizden geleni yapacağız" diyen Akman, 3 RTÜK üyesinin henüz görev süresinin dolmamasını ise hukuki eksiklik olarak görmediğini kaydetti. Bir gazetecinin, "Eski RTÜK üyeleri bir cilt dolusu kapatma ve yayın durdurma kararıyla görevden ayrılıyorlar, siz bu cildin ikincisini çıkarmayı düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusu üzerine de Akman şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Kapatma kararlarının hepsinin gerekçeleri olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte de kapatma ve yayın durdurma gibi talep ve isteğimiz yok. Ancak kamunun beklentileri doğrultusunda kanunlara uyan yayınlar yapıldığı sürece 2. cilt kitabı hiç yapmamayı öngörüyoruz."