Twitter ‘a video oynatıcısı geliyor!

Twitter tarafından 2014 yılında duyurulan video oynatıcısı hayata geçiyor…

Daha önce sizlere Twitter ‘ın büyük çaplı bir sosyal ağ ve medya servisi olmak için çalışmalar yaptığını, sınırlarını genişletmek istediğini ve bu bağlamda birçok yeni özellik için çalışıldığını belirtmiştik. Bunlardan biri ve belki de en önemlilerinden birisi video oynatıcısı eklentisi idi. Dev sosyal ağın bu özelliği 2015 yılının ilk çeyreğinde aktif hale getirmesi bekleniyor.

TechCrunch ‘da yayınlanan detaylara göre bu video oynatıcısı özelliğinde en fazla 10 dakikalık mp4 ve mov formatındaki videolara izin verilecek ve bu videolara herhangi bir görüntü kalitesi sınırı getirilmeyecek. Ayrıca bu video oynatıcısı diğer video platformlarıyla uyumlu şekilde çalışmayacak. Böylece şirketin video oynatıcısı kendi özgün içeriklerine sahip olacak.

Reklam
Reklam

Twitter ‘ın video oynatıcısına ait son bilgiler ise bir kullanıcının yanlış alan adı girerek erişim sunmayan bir internet sitesi bulması ile ortaya çıkmış. Sadece onaylı kullanıcıların erişimine açık olduğunu belirten bir yazı ile karşılaşan kullanıcı sayfanın altında ise Twitter video oynatıcısı şartları gibi başlıklar olduğunu görünce durumun farkına varmış.

Twitter ‘ın sınırlarını genişletmek ve güçlü bir medya servisi olmak amacıyla bu özelliği bir an önce aktif hale getirmek istediğini biliyoruz. Şirketin bu video oynatıcısını reklam ve gelir hedeflerine yönelik de kullanacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Twitter’a eklenen bir diğer yenilik olan “Sen yokken” özelliğine dair detayları görmek için tıklayın.