Twitter artık sağdan sola da okunacak!

13.000 gönüllünün çabalarıyla, 25 Ocak’tan beri Twitter, Arapça, Farsça, İbranice ve Urduca gibi sağdan sola doğru okunan dillere çevriliyordu.

Twitter’ın son blog girdisine göre çalışma tamamlandı. Bu diller, Twitter için çevrilmesi oldukça zor olan dillerdi. Çünkü sistem soldan sağa okunan dilllere göre tasarlanmıştı ve gerek hastaglerin gerekse tweetlerin düzenlenmesi çok zordu.

Yalnızca o da değil, bu dillerde gelecek olan tweetlerin çoğu, Twitter’ın yasaklandığı ülkelerden atılmış olacak.

Twitter, Arap Bahar’ının yayılmasında çok büyük bir etkendi. Ki o zamanlar Arapça arayüzü bile yoktu. Hatta tweetlerin çoğu başka dillerde atılıyordu.

Reklam
Reklam

Gönüllülerin arasında Lübnanlı gençler, Mısırlı üniversite öğrencileri, İran ve Pakistan’daki BT profesyonelleri de bulunuyor. Ve bu insanlar da elbette Twitter’ın yasak olduğu bölgelerde yaşıyorlar.

Twitter’ın blog girdisinde bu konuda belirttikleri ise şu şekilde: “Gönüllü arkadaşların çalışmaları, Twitter’ın onların içinde bulundukları toplumlar tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayacak, ve bu sayede daha büyük kitlelere erişebileceğiz.”
Arapça, Farsça, İbranice ve Urduca, şimdilik Twitter’ın desteklediği sağdan sola diller listesini dolduruyor. Toplamda ise Twitter, yeni eklenen dillerle birlikte 28 dilde servis veriyor.

[

**iPhone ile 1 Dakikada 800 Fotoğraf Nasıl Çekilir?

**](http://www.scroll.com.tr/70342/iphone-ile-1-dakikada-800-fotograf-nasil-cekilir/)