Twitter engellendi mi? Twitter neden açılmıyor merak konusu

Twitter engellendi mi sorusuna yanıt aranıyor. Kullanıcılar Twitter neden açılmıyor merak içerisinde. Patlamanın ardından erişim sıkıntısı yaşayanlar soruna bir çözüm bulmaya çalışıyor.

Ülkemizde yaşanan terör saldırısının ardından kullanıcılar, Twitter'a erişmek konusunda sıkıntılar yaşıyor. Sosyal medyaları aktif şekilde kullanan kullanıcılar özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlamaların ardından, Twitter neden açılmıyor gibi çeşitli sorulara yanıt arıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Twitter'a neden erişim sorunu olduğu konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Öte yandan daha önceki engellemelerin ardından vatandaşlar BTK'dan Twitter'a erişim engeli olup olmadığı konusunda soru işaretlerine yanıt aramaya başladı. Peki Twitter neden açılmıyor? Twitter engellendi mi? Twitter'da yaşanan sorun hakkında merak edilen soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

BTK 'ENGELLEME YOK' DEDİ

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu (BTK), çeşitli sosyal mecralara erişimde yaşanan sorunların ardından bir açıklama yayınlayarak, sosyal paylaşım sitelerine yönelik bir erişim engellemesi yapılmadığını belirtti. BTK'nın yaptığı açıklamaya rağmen bir engelleme olup olmadığını kontrol etmek isterseniz, kurumun internet sitesinden bir engelleme yapılıp yapılmadığını öğrenebilirsiniz.

TWİTTER'A NEDEN ERİŞİLMİYOR?

Kullanıcılar Twitter'a erişemezken, bu platforma erişebilmek için nasıl bir yol izleyeceklerini bilmek, öğrenmek istiyorlar. Bu tarz erişim sorunları yaşandığında kullanıcılar tarafından uygulanan yöntemler zaman zaman kullanıcıların zarar görmesine neden oluyor. Bazı uygulamalar zararlı virüslerin hesaplarına yahut kullandıkları cihazlara geçmesine neden olabiliyor. Erişim sorununun Twitter'ın kendi sistemlerinden kaynaklandığı düşünülüyor ve bu sorunun gün içerisinde çözülmesi bekleniyor.