Twitter'da yıldız gitti, kalp geldi

Sosyal paylaşım sitesi Twitter "favori" butonunda değişikliğe gitti. Paylaşılan mesajların altında yer alan yıldız ikonunu kaldırarak yerine kalp koydu. Şirket "kalp"in daha evrensel olduğunu söylese de değişiklik birçok kullanıcı tarafından eleştirildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter "favori" butonunu değiştirdi. Paylaşılan mesajların altında yer alan yıldız ikonunu kaldırarak yerine kalp koydu.

Kullanıcılar daha önce diledikleri mesajı, altında bulunan yıldız ikonuna basarak "favoriler"i arasına ekleyebiliyordu.

Salı öğleden sonra uygulamaya sokulan değişikliğin ardından ise kullanıcılar artık mesajları "kalp" tuşuna basarak "beğeniler"i arasına ekleyebilecek.

Kullanıcıların mesajlarını en fazla 140 karakterle ifade edebildiği Twitter, yaptığı değişikliği basın açıklamasıyla da duyurdu:

Reklam
Reklam

"Umarız bu değişikliği beğenirsiniz" diye başlayan açlıklamada, "yıldız" butonunun özellikle yeni kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabileceği belirtildi.

Açıklama şöyle:

"Birçok şeyi beğenebilirsiniz, ancak her şey favoriniz olamaz. Kalp farklı dilleri, kültürleri ve saat dilimlerini aşan evrensel bir sembol. Kalp daha anlamlı ve insanları birbirine daha çok bağlıyor. Yaptığımız ön araştırmalarda da insanların kalp butonunu daha çok sevdiğini gördük."

Değişiklik Twitter'ın video paylaşma uygulaması Vine'da da hayata geçirildi.

Mikro blog sitesinin canlı yayın uygulaması olan Periscope'ta kalp sıklıkla kullanılıyor.

"Kalp" butonu beğenilmedi

Twitter'ın aniden yaptığı bu değişiklik kullanıcılar arasında tepkiye neden oldu.

Değişiklik diğer ülkelerin yanı sıra Türkiye'deki Twitter kullanıcıları arasında da tartışma konusu oldu.

Bazı kullanıcılar "herşeyi beğenemeyeceklerini", yıldız tuşunun bu anlamda " mesajı beğenmeseler de favorilerine ekleyebilecekleri" anlamına geldiğinden daha kullanıcı dostu olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Yıldız tuşunun geri gelmesini isteyen kullanıcılar #FavorimiGeriVer etiketini Türkiye'de en çok konuşulan başlıklar arasına soktu.

2006'da ABD'de kurulan mikro blog sitesinin Mayıs 2015 itibariyle, 302 milyonu aktif olmak üzere 500 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.