Tyçp Kapsamında Geçici İşçi Alımı Yapıldı

Şırnak'ın İdil ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 70 geçici işçi alımı yapıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 70 geçici işçi alımı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvanlık Müdürlüğü'nün İŞKUR Şırnak İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında; İdil göleti çevresinin ağaçlandırılması ile okulların bakım, onarım ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmak üzere kura ile toplam 70 geçici işçi alımı yapıldı. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalıştırılacak işçi sayısından çok fazla başvuru olması nedeni ile alımlar çekilen kura ile yapıldı. İlçe Kaymakamı Mustafa İmamoğlu başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilen iki ayrı kura sonucunda İdil göleti çevresinin ağaçlandırılması işi için 40, okulların bakım, onarım ve çevre düzenlemesi işi için de 30 olmak üzere toplamda 70 vatandaş hak sahibi oldu.

Reklam
Reklam

Toplum yararına bir iş ya da hizmetin geçici olarak yürütüldüğü bir istihdam-eğitim modeli olarak başlatılan TYÇP kapsamında alınan personellerin aylık denetimleri ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: