TZOB Başkanı Bayraktar: Kurban eti sıcakken buzdolobuna konulmamalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban etlerinin muhafazası konusunda da uyarılarda bulundu....

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, kurban etlerinin muhafazası konusunda da uyarılarda bulundu. Etlerin parçalar halinde temiz kaplara konulması gerektiğini söyleyen Bayraktar, önce güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesinin beklenmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, "5-6 saat sonra da buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır." dedi.
Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayrama, geçtiğimiz ay yaşanan şehit ve deprem acılarılarının burukluğuyla girildiğini belirterek, "Hem şehit yakınlarımızın acısını yapacağımız ziyaret ve göstereceğimiz dayanışmayla paylaşmak hem de deprem bölgesinde yakınlarını kaybeden, çadırlar içinde zor hayat şartlarıyla da mücadele eden kardeşlerimize el uzatmak, yurttaşlık yükümlülüğünün ötesinde, dini, vicdani ve insani bir görevdir; paylaşma ve dayanışmanın da temelidir." diye konuştu.
Depremzedeler için TZOB olarak başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini bildiren Bayraktar, bayramda özellikle depremden en çok etkilenen çocuklara uzanacak şefkat ellerinin, paylaşılacak oyuncak ve hediyelerin onların deprem travmasını atlatmalarına çok büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

KURBANLIKLARDA SIKINTI YOK
TZOB Teknik Müşavirlerinin iller bazlı yaptığı araştırmalara göre, bu yıl kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın ya da daha düşük seyrettiği bilgisini veren Bayraktar, "Üreticilerimiz bu yıl ellerinde yeterince hayvan olduğunu belirtmişlerdir. Henüz kurbanlık almamış vatandaşlarımızın hayvan bulamayacağız diye endişelenmesine gerek yoktur." değerlendirmesini yaptı. Bayraktar, kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğini de vurgulayarak, bu yolla, hem kesim hatalarının hem hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesi gibi olumsuzlukların hem de acemi kasapların kendilerine ve yardımcılarına vereceği zararın önlenebileceğini bildirdi. Hayvan kesimi yapılan alanlarda oluşacak atıkların yol açacağı çevre kirliliğine yönelik tedbirlerin mutlaka sıkı şekilde alınması gerektiğini de kaydeden Bayraktar, halk sağlığına yönelik olası risklerin ancak böylelikle bertaraf edilebileceğini aktardı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz