TZOB: "Birlik, Mart'ta tarımın sesi oldu" -"Yazılı basında geçen ay TZOB kaynaklı2 bin 30 haber yer aldı"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) yapılan açıklamada, geçen ay yazılı basında birlik kaynaklı 2 bin 30 haberin yer aldığı belirtilerek,

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nden (TZOB) yapılan açıklamada, geçen ay yazılı basında birlik kaynaklı 2 bin 30 haberin yer aldığı belirtilerek, "TZOB, birlik, dernek, odalar ve meslek kuruluşları arasında Mart ayında yazılı basında çıkan haberler dikkate alındığında tarım kesiminin yine sesi oldu" değerlendirmesine yer verildi.

Açıklamada, medya takip ajansı Interpress verilerine göre, tarım haberleri sıralamasında TZOB'un, Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsayan ilk 3 aylık dönemi de toplam 5 bin 687 haberle önde tamamladığı ifade edildi. Birliğin Ocak ayında bin 748, Şubat ayında bin 909, Mart ayında da 2 bin 30 haberinin ulusal, bölgesel ve yerel gazetelerde yer bulduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Birlik Başkanı Şemsi Bayraktar'ın açıklamalarının da basında yer bulduğu dile getirilerek, özellikle 2011 tarım değerlendirmesine ilişkin basın toplantısı, tarım sektörü ihracat rakamları, tarım kesiminde istihdam rakamları, kırsal kalkınma, gıdada fiyat artışları, gıdada üretici-market fiyatları ile Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince üreticilere kullandırılan düşük faizli kredilere ilişkin açıklamaların en çok ilgi gören haberin başında geldiği kaydedildi.

Açıklamada, TZOB'un yazılı basında yer alan genel ekonomi haberlerinde de ikinci sırada bulunduğu bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz