TZOB: Okul Sütü Projesi Peynir Ve Yoğurtla Çeşitlendirilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, okul sütü projesinin peynir, yoğurt gibi süt...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, okul sütü projesinin peynir, yoğurt gibi süt ürünleriyle çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Atlı Spor Kulübü'nde kurbanlık fiyatlarını açıklmak üzere düzenlediği toplantıda, okul sütü projesi ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Hükümetin her gün 7 milyon 200 bin okul çağındaki çocuğa 200 mililitre süt dağıtımını, birçok eleştirilere ve tartışmalara rağmen başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Bayraktar, programın 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin ikinci yarısında da haftada 3 gün süreyle devam ettirileceğini aktardı. Bayraktar, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bu kararı da haftada 3 güne düşürülmesine rağmen destekliyoruz. Okul sütü programları; sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından; sosyal, tüketim alışkanlıklarının artırılarak süt ve süt ürünlerine talep yaratılması ve süt sektöründe arz-talep dengesinin sağlanması açısından da ekonomik fayda sağlıyor. TZOB olarak bu programın peynir, yoğurt gibi süt ürünleriyle çeşitlendirilmesi ve mutlaka yasal bir zemine oturtulması gerektiğine inanıyoruz. Böylece, bu programların uygulandığı ülkelerdeki gibi, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi devlet garantisi altına alınmış olacak."

Sütte arz fazlalığı sorununun sadece okul sütü programıyla aşılamayacağını, hayvancılıkta müdahale kurumu kurulması gerektiğini de belirten Bayraktar, "Bunun, istikrar için şart olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Bu kurum, et için de çok önemli... Kamuoyuna çalışmaların başlatıldığı yönünde deklare edilen ve Et ve Balık Kurumu bünyesinde oluşturulması düşünülen bu kurumun, bir an önce faaliyete geçmesi, sütte ve dolayısıyla ette yaşanacak sorunların önüne geçecektir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz