TZOB'dan 'AB' atağı

ANKARA (İHA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) giriş sürecinde, akademisyenlerden oluşan bir Danışma Kurulu oluşturdu.
Birlik yönetimi, AB'ye uyum sürecinde Türk çiftçisi ve Türk tarımının AB'ye daha iyi hazırlanması amacıyla Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın deneyimli eski bürokratları ve akademisyenlerinden oluşan bir Danışma Kurulu oluşturdu.

Danışma Kurulu, Tarım Bakanlığı eski Müsteşarı ve OECD Müşaviri Prof. Dr. Erkan Benli, TÜGEM eski Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Eryılmaz, bakanlık eski müsteşar yardımcısı Ayhan Elçi, ODTÜ İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Çakmak, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülcan Eraktan ve bakanlık eski müsteşarlarından İlhan Bilgin'den oluşuyor.

Reklam
Reklam

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı yazılı açıklamada, kurulun Türk tarımı ile ilgili yeni ve etkili politikalar oluşturulması ve dış karar merciilerinin ülke tarımını etkileyecek kararlarına karşı alınacak önlemlerin, yapılacak çalışmaların belirlenmesi amacıyla raporlar hazırlayacağına işaret etti. Bayraktar, Danışma Kurulu'nun AB karşısında Türkiye tarımı için yapılacak çalışmaların önceliklerini belirleyen bir rapor hazırlığı içinde olduğu belirterek, ortaya konulan tüm önerilerin ilgili merciilere aktarılacağını kaydetti.