U-20 Dünya Kupası'na Doğru

U20 Dünya Kupası için Kayseri'ye gelen 20 yaş altı Portekiz Milli Takımı'nın kalecileri, Türk seyircisinin,...

U20 Dünya Kupası için Kayseri'ye gelen 20 yaş altı Portekiz Milli Takımı'nın kalecileri, Türk seyircisinin, tıpkı Portekiz seyircisi gibi 'Ateşli' olduğunu bildiklerini belirterek, "Zevkli mücadele izlemek isteyen, bizim maçlarımıza gelsin" dediler.

Kupanın grup maçları için Kayseri'de bulunan Portekiz Milli Takımı'nın kalecileri Bruno Varela, Jose SA ve Rafael Veloso, basın toplantısı düzenledi. Türk ve Portekizli basın mensuplarının sorularını cevaplayan Portekiz Milli Takımı kalecilerinden Bruno Varela, Türk futbolunu yakından takip ettiğini ifade ederek, "Bu turnuvanın Türk futboluna çok şeyler katacağını umuyorum. Türk halkı futbolu seviyor, maçları heyecanla seyrediyor. Türk futbol seyircisi, Portekizliler gibi fanatik sayılabilecek kadar ateşli. Zevkli mücadele izlemek isteyen, bizim maçlarımıza gelsin. Türk seyircisini maçlarımızda görmek bizleri mutlu edecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Portekiz Milli Takımı ve aynı zamanda Benfica Kulübü kalecisi Jose SA, Türkiye'yi ve Kayseri'yi nasıl buldukları şeklindeki bir soruya, Türkiye'ye, dolayısıyla Kayseri'ye yeni geldiklerini, yorum yapabilecek durumda olmadıklarını ifade etti. Portekiz Milli Takımı'nın turnuvadaki hedefi konusunda da görüşlerini açıklayan Jose SA, "Biz daha önce Türkiye ile 2 hazırlık maçı yaptık ve bu şehir hakkında da bilgiler aldık. Buraya gelen takımlar elbette çok iyi. İyi oldukları için buradalar. Ancak biz kendimizi iyi motive edersek ve yeteneklerimizi sergilersek, başarılı olabiliriz. Önemli olan, rakiplerimizin durumları değil, bizim ne yapacağımızdır. Ben elimden geleni yapacağım. Turnuva, kendimizi geliştirmek için büyük fırsat" şeklinde konuştu.

Üç kaleci arasında bir rekabet olup olmadığı şeklindeki soruya ise Jose SA, "Aramızda rekabet söz konusu olmaz. Takımın başarısı için elimizden geleni yapacağız. Takımın başarısı için ortaya koyacağımız performans önemli" karşılığını verdi. Bruno Varela, "Aramızda rekabet yok ama en iyisini yapmak için bir mücadele var. İyi olan takımda yerini alacaktır" dedi. Rafael Veloso da, milli takımın kalecileri olarak, ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

"HATALI GOLLER, CAN SIKIYOR"

Takımın eleme maçları ile hazırlık mücadelelerinde yediği hatalı goller olduğunu ifade eden Jose SA, "Yenilen gollerde hatamız olduğu doğru. Biz de bu hatalarımızı tekrar etmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Turnuvanın, hatayı kabul etmediğini, yenilecek hatalı gollerle hiç beklemedikleri kötü sonuçlar alabileceklerinin farkında olduklarını vurgulayan kaleciler, yenilen hatalı gollerden dolayı canlarının sıkıldığını ancak bunları aşarak turnuvaya motive olacaklarını belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: