U16 Yıldız Erkekler Turnuvası'nda 2. Gün

Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası’nda Milli takım Fransa'ya 64-53 yenildi.U16 Yıldız Erkekler Turnuvası’nda A...

Uluslararası U16 Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası’nda Milli takım Fransa'ya 64-53 yenildi.

U16 Yıldız Erkekler Turnuvası’nda A ve B Gruplarında oynanan 6 maçla ikinci gün geride kaldı. Sırbistan, Almanya, İsveç, Slovenya, Fransa ve Yunanistan takımları rakiplerini mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda oynanan A Grubu mücadelesinde günün ilk maçında Sırbistan, Çin’i 78-56’lık skorla mağlup ederken, İsveç de Letonya karşısında salondan 58-53 galibiyetle ayrıldı. Turnuvanın ilk maçında dün Letonya'ya 79-74 yenilen Millilerimiz bu akşamki Fransa mücadelesinden 64-53 yenilgiyle ayrıldı.

Reklam
Reklam

Yıldız Milli Takım Başantrenörü Mustafa Derin, gerekli direnci gösteremediklerini kaydederek; "Organize olmuş ve iyi takımlara karşı üçüncü periyoda sert başlamazsanız sonuç böyle olabiliyor. Fark 10-12 sayıya çıktıktan sonra bir daha geri dönüş yapmayı başaramadık. Bu da bizim için iyi bir tecrübe oldu. Üç sayı çizgisinin gerisinden 1/22 oynamış olmamız da mağlubiyeti getiren bir başka istatistik oldu. Maça dair umut verici tek şey ise Fransa gibi fizikli bir takıma karşı bile başa baş mücadele edebileceğimizi gösterdik. Zamana ihtiyacımız olduğunu bir kez daha söyleyebilirim. Sadece karşı takım sertleştiğinde biz de yeterli direnci göstermemiz gerekiyor. Eğer o bölümde, bir iki oyuncumuz gerekli sorumluluğu almış olup, istediğimiz sayıları bulabilseydi sonuç farklı olurdu.” diye konuştu.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Sırbistan Basketbol Federasyonu As Başkanı Dejan Bodiroga ve Avrupa basketbolunun önemli oyuncularından Dragan Tarlac da izledi.

Reklam
Reklam

Lütfi Yaman Spor Salonu’nda oynanan B Grubu karşılaşmalarında ise Almanya, Ukrayna’yı 70-60, Slovenya, Karadağ’ı 83-56 ve Yunanistan da Arjantin’ı 50-42 ile mağlup etti.

2. Gün Maç Sonuçları

Sırbistan: 78 – Çin: 56
İsveç: 58 – Letonya: 53
Fransa: 64 – Türkiye: 53

Almanya: 70 – Ukrayna: 60
Slovenya: 83 – Karadağ: 56
Yunanistan: 50 – Arjantin: 42

3.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: