ÜAK seçim gündemiyle toplandı

ANKARA (ANKA) - Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ceylan başkanlığında ODTÜ'de toplandı.

Kurulda, görev süresi dolan YÖK üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş'in yerine seçim yapılacak ve YÖK'ün hazırladığı Doçentlik Sınav Yönetmeliği Taslağı masaya yatırılacak.
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde başlayan toplantının açılışında açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü ve ÜAK Başkanı Prof. Dr. Ceylan, toplantıda görev süresi dolan YÖK üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş'in yerine 17 aday arasından seçim yapılacağını ve YÖK'ün hazırladığı Doçentlik Sınav Yönetmeliği Taslağı'nın görüşüleceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Ceylan, bu taslağın ÜAK bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından incelendiğini ve bazı öneriler hazırlandığını, görüşmelerin bu öneriler üzerinden gerçekleştirileceğini söyledi. Prof. Dr. Ceylan, görüşmelerin ardından ÜAK değerlendirmesinin YÖK'e sunulacağını bildirdi. YÖK'ün hazırladığı doçentlik sınav yönetmeliği taslağı üzerinde çalışan ÜAK Komisyonu, görüşlerini bir rapor halinde kurul üyelerine sundu. Raporda, mevcut yönetmelikte doçentlik başvurusunda bulunabilmek için adaylarda aranan, İngilizce, Fransızca veya Almanca'dan birinde merkezi yabancı dil sınavında 65 puan alma şartının aynı şekilde korunması istendi. YÖK'ün hazırladığı taslakta, puanın 60 olması öngörülüyordu. Raporda ayrıca, yeni yönetmeliğin yayınından önce eski yönetmelik esaslarına göre başvuru yaparak sınavın belli aşamalarını tamamlamış adayların haklarının geçici bir maddeyle korunması gerektiği belirtildi.