UAKBİS Ile Akademik Bilgilere 30 Saniyede Ulaşılabilecek

 Uludağ Üniversitesi (UÜ), kayıt altına alınan makale, kitap, bildiri, proje gibi akademik bilgileri, tek merkezde toplayıp, herkesin 30 saniyede ulaşabileceği hale getirdi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ), kayıt altına alınan makale, kitap, bildiri, proje gibi akademik bilgileri, tek merkezde toplayıp, herkesin 30 saniyede ulaşabileceği hale getirdi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yazılı açıklamasında, "Uludağ Üniversitesi Akademik Bilgi Sistemi"nin (UAKBİS), üniversite içinden ve dışından farklı çalışma konularında araştırma yapan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getireceğini belirtti. UAKBİS arama motoru için personel otomasyonuyla bağlantılı çalışan bir program oluşturulduğunu belirten Dilek, şunları kaydetti: "Bu sistemle artık akademisyenler, tüm akademik faaliyetlerini, özgeçmiş bilgilerini sisteme kaydedebilecek. Buna göre, akademisyenlerin ürettikleri makale, kitap, bildiri, proje sayıları ve ayrıntılarına ilişkin akademik çıktılara tek tuşla ulaşmak mümkün olacak. Personel otomasyonuna entegrasyonu sayesinde, çok yazarlı yayınlarda bir araştırıcının yayın bilgilerini girmesi durumunda diğer araştırıcıların yayınlarına da otomatik olarak yayın bilgileri eklenecek. Ayrıca akademisyenler, tüm bilgilerini eksiksiz girdiği takdirde, dosya hazırlamaya gerek olmaksızın akademik kadro başvurularını da UAKBİS üzerinden yapabilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz