UAÜ 25. Dünya Liseler Münazara Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapıyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi, Türkiyede ilk defa gerçekleştirilen 25. Dünya Liseler Münazara Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor....

Uluslararası Antalya Üniversitesi, Türkiyede ilk defa gerçekleştirilen 25. Dünya Liseler Münazara Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor.

50 ülkeden gelen milli takımların katıldığı liderlerin oyunu olarak da bilinen Dünya Münazara Şampiyonası Antalya’da, 27 Ocak tarihinden itibaren Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 4 Şubatta Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde çeyrek ve yarı finallerin yapıldığı etkinlikte, bugün Münazara Şampiyonu belirlenecek. Büyük finale kalan Swaziland ve Avustralya ülkelerinin öğrencileri 'Türkiye Avrupa Birliği’nin dışında daha iyi durumdadır' konusunu tartışacak. Finalin galibi 25. Dünya Liseler Münazara Şampiyonluk kupasını evine götürecek.

Reklam
Reklam

Türkiye Özel Okullar Birliği ve İngilizce Konuşanlar Derneği (ESU Turkey) adına etkinliği Organizasyon Komitesi Başkanı Mustafa Mert Önen, Başkan Yardımcısı Hasan Özgür ve farklı üniversitelerden 20’ye yakın gönüllü yürütüyor. Organizasyon AB Bakanı Egemen Bağış’ın hamiliğini yürüttüğü, Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle gerçekleşen 25. Dünya Münazara Şampiyonası’nın finallerinin ev sahipliğini Uluslararası Antalya Üniversitesi yapıyor.

Modern münazara, 200 yıldır Oxford , Cambridge , Harvard, Yale, Erasmus gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde yapılıyor. Dünya çapında binlerce lisenin de aktif bir biçimde katıldığı en önemli entelektüel faaliyet olan münazara, şu an dünyadaki en büyük spor dışı öğrenci faaliyeti olmuş durumda.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: