Ubisoft, silinen oyunları geri veriyor

Geçtiğimiz günlerde Ubisoft tarafından Uplay’lerimizden silinen Far Cry 4 ve AC: Unity hakkında haberler yayımlanmıştı. G2A ve G2Play’den de konuyla ilgili bir açıklama yapılmıştı.

Yine de hatırlatmakta fayda var: 18 Kasım 2014 yılında piyasaya çıkan ve yakın zamanda da DLC’si görülen Far Cry 4, Uplay hesaplarınızdan silinmeye başlamıştı. Bunun nedeni ise G2Play ve G2A. Uplay’de 5 Şubat’tan itibaren Far Cry 4’ün dijital sürümlerinde silme işlemleri başlamıştı. Bu tarihten itibaren üçüncü parti perakendecilerden satın almış olduğunuz Assassin’s Creed: Unity ve Far Cry 4’lerinize veda etmiştiniz. Konuyla ilgili oyuncular tepki göstermiş olsa da firma, kendilerinin bu konuda bir şey yapmayacağını, bu duruma düşen kullanıcıların da satın aldıkları kurumla iletişime geçmeleri gerektiğini vurgulamıştı. Fakat Ubisoft, olaya yeniden müdahil oldu.

Reklam
Reklam

Firma, 2 Şubat 12:00 saatlerinde konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. EA Origin Store’dan sahtekârlıkla alınan key’lerle ilgili yapılan açıklamaya göre, oyunu aktif edip oynamaya başlayan oyuncuların key’leri geri verilmeye başlandı. Geri kalan, yani sahtekârlıkla alınan ve aktif edilmeyen key’ler ise ne yazık ki kullanılamayacak. Fransız firma, ayrıca EA ile bu konuyla ilgili çalıştıklarını da açıkladı ve söz konusu key’leri iptal etmeye devam edeceklerini ekledi.

Oyunculara, oyunları Uplay üzerinden satın almalarını tavsiye eden Ubisoft, bunun ardından 15:00’da tekrar bir açıklama yaptı. Uplay konusuna tekrardan değinen firma, EA Origin Store’dan sahte kredi kartı bilgisiyle alınıp, yeniden online olarak satılan key’lerin iptal edilebileceğini; bu durumda oyuncuların, key’leri aldığı kurumla görüşmeleri gerektiğini belirtti.

Assassin’s Creed Unity‘nin etkileyici tanıtım videosunu izlemek için tıklayın.