Üç Aylar Ve Regaip Kandili

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Müftüsü Aslan Çıtır, Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçe Müftüsü Aslan Çıtır, Regaip Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.

Aslan Çıtır mesajında, "Keremi bol Rabbimizin bizlere lütfettiği bereketli ve feyizli bir zaman dilimi olan mübarek üç ayların ruh dünyamıza ikramlarda bulunduğuna şahit olma sevincini yaşamaktayız. Mağfireti bol ve bereketli olan bu aylarda ruhlar en yüksek seviyede nasibini almaktadır. Bu ayın ilk cuma gecesi ise, Allah'ın kullarına bol bağışta bulunduğu, az ibadetlere karşı çok sevap verilen bir rahmet ve mağfiret gecesi olan Regaip Kandili'dir. Bu gecede gafletle kapanmış gözlerimizi basiretle açmalı, madde ile katılaşmış yüreklerimizi zikrullahla yumuşatmalı, kibirle dikleşen başımızı secde ve ibadetle eğip tevazu kanatlarımızı bütün insanlara açmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

"Özellikle komşularımızı görüp gözetmeli, müminlere karşı son derece şefkat ve merhametli olup İslam kardeşliğini zirveye çıkarmalıyız" diyen Çıtır, sıla-i rahmi unutmamak gerektiğini belirterek, akrabaların ziyaret edilip ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini kaydetti. Çıtır, "Hastaları ziyaret edip şifa dileklerimizi, dualarımızı göndermeliyiz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v.) 'Rızkınızın artmasını veya bereketlenmesini istiyorsanız, sıla-i rahim yapın' buyurmaktadır. Bu aylar sıradan aylar değildir. Yaratıcımız ve nimet verenimiz olan Yüce Allah bu aylara ayrı bir kutsiyet vermiştir. Peygamberimiz (s.a.v.) hadislerinde bunu şöyle ifade etmektedir, 'Recep Allah'ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümmetimin ayıdır' buyurmuştur. Bu aylarda nefsimizi hesaba çekmeliyiz. İbadetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Ne kadar çok günaha bulaşmış olsak da, Allah'tan ümit kesmeden tevbe etmeliyiz" dedi.

Dönüşü olmayan hiçbir günahın olmadığının farkında olmak gerektiğini hatırlatan Çıtır, her günahın nasuh bir tevbeyle affolunduğunu unutmamak gerektiğini söyledi. Bu konuda Kur'an'dan örnek veren Çıtır, "Allah Teala bu durumu şöyle ifade etmektedir; '(Ey Muhammed!) de ki, ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin. Doğrusu Allah günahların hepsini bağışlar. Çünkü O bağışlayandır, merhametlidir' (Furkan, 25 / 64-65) ayetini hatırlattı. "Bu aylarda birbirimize dua edip sıhhat ve afiyet dileyerek, kalbimizi her türlü kötülüğün kaynağı olan kin, nefret, haset gibi duygu ve düşüncelerden temizleyelim" temennisinde bulunan Çıtır, "Adam öldürme, kadınlara eziyet etme, yalan söyleme, hırsızlık yapma, komşuya eziyet etme, tefecilik yapma, zina ve faize bulaşma gibi zulümlerden uzak duralım" dedi.

Reklam
Reklam

Müftü Aslan Çıtır mesajını şöyle tamamladı:

"Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi şiar edinelim. Allah'ın yaratmış olduğu bitki, hayvan ve insanlara; kadın, erkek, çocuk, ihtiyar, genç tüm yaratılanlara sevgi ve muhabbet gösterelim. Elektrik ve su kaçağı gibi kamu hukukunu, komşuluk hukukunu ilgilendiren hususlarda daha hassas ve duyarlı olalım. Allah'a hesabını veremeyeceğimiz bütün kötülüklerden uzak duralım. Bu vesileyle, tüm Ceylanpınarlı hemşehrilerimizin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili'ni tebrik eder, Peygamberimizin şu duasını hatırlatırım; 'Allah'ım bizim için Recep ve Şaban'ı mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz