Üç boyutlu oda açan Meddia Markt, Doğu’ya doğru açılıyor

Avrupa'nın dev elektronik mağazalar zinciri arasında yer alan Media Markt, Bursa Nilüfer’deki mağazasında ‘Sony 3D...

Avrupa'nın dev elektronik mağazalar zinciri arasında yer alan Media Markt, Bursa Nilüfer’deki mağazasında ‘Sony 3D Dünyası’ adlı üç boyutlu oda açtı. Önümüzdeki günlerde Kayseri’de bir mağaza açacaklarını belirten Media-Saturn Türkiye CEO’su Nuri Topatan, “Kayseri’den sonra başka illerde de mağaza açacağız, doğuya doğru ilerliyoruz.” dedi. Türkiye’nin 2008 krizini başarılı bir şekilde atlattığını kaydeden Topatan, yeni bir kriz beklemediklerini dile getirdi.
Sony 3D Dünyası’nın açılışına Media-Saturn Türkiye CEO’su Nuri Topatan, Media-Saturn Satınalmadan Sorumlu Ülke Genel Müdürü Aziz Süzer, Nilüfer Mağaza Genel Müdürü Hülya Tetik, Sony Eurasia Pazarlama AŞ Genel Müdürü Mohsen Noohi ve Sony Eurasia Pazarlama AŞ Satış Direktörü Erol Kayaoğlu katıldı. Türk tüketicisini üç boyutla birleştirmek istediklerini belirten Sony Eurasia Pazarlama AŞ Genel Müdürü Mohsen Noohi, tüketiciye daha iyi deneyimler sunabilmek için çalıştıklarını söyledi. Film, müzik ve oyunun üç boyut teknolojisi için en güzel alanlar olduğunu anlatan Noohi, "Üç boyutlu kamerayı denediğimde saçı olmayan benim bile saçımın olduğunu görebilirsiniz.” dedi.

Reklam
Reklam

EN İYİ BÜYÜYEN PAZAR OLDU TÜRKİYE
Media-Saturn Türkiye CEO’su Nuri Topatan ise üç boyutlu odanın Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Topatan, “Böyle bir oda Türkiye’de perakendede yok. İlkini Sony ile birlikte burada gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.
Türk ekonomisinin 2008 küresel ekonomik krizinde başarılı bir sınav verdiğini anlatan Topatan, bu sene için yeni bir kriz beklemediğini kaydetti.
Gazetecilerin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kriz uyarılarını hatırlatması üzerine, bu sene için kriz beklemediğini belirten Topatan, “Bence krizi atlattı Türkiye. Türkiye 2008 krizini çok güzel atlattı ve çıkışa çıktı. Çıkışa doğru gidiyoruz. Türkiye dünyada en iyi büyüyen pazar oldu; yüzde 11’le. Dünyanın en hızlı büyüyen pazarı. Yeni bir kriz beklemiyoruz bu sene için. Çok güzel gidiyor. Müşteriler satın almalar yapıyorlar. Çok güzel de ciro elde ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SEKTÖR 10 MİLYAR DOLAR’A ULAŞTI, BİZ DE DOĞU’YA DOĞRU AÇILIYORUZ
Türkiye’de elektronik mağaza sektörünün 10 milyar dolara ulaştığını belirten Nuri Topatan, sürekli büyüyen bir pazarla karşı karşıya olduklarını söyledi. Halen ülke genelinde 17 mağazalarının bulunduğuna işaret eden Media-Saturn Türkiye CEO’su Nuri Topatan şunları kaydetti: “Sektörümüz Türkiye’de yaklaşık 10 milyar dolara ulaştı. Bizim hedefimiz; pazarın lideri olmak. Şu anda 17 Mediamarkt ve 3 Satürn mağazamız var. Birçok ilde mağaza açacağız. Bir mağaza Kayseri’de geliyor. Doğuya doğru gidiyoruz. Artık hedeflerimiz doğrultusunda birçok ilde mağaza açacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz