Üç Büyükler, Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini unutmadı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü, Türk futbolunun üç lokomotif kulübü de unutmadı. Beşiktaş’lı futbolcular Çanakkale Şehitlerini anarken, Fenerbahçe ve Galatasaray da Çanakkale Zaferi mesajı yayınlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü ve Çanakkale Şehitleri, Türk futbolunun üç güzide kulübü tarafından unutulmadı. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe verdikleri mesajlarla Çanakkale Şehitlerini andı.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Futbol Takımı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir anma töreni gerçekleştirdiler.

Üzerinde 'Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Saygı ve Minnetle Anıyoruz' yazılı pankartın önünde Türk bayrağı etrafında bir araya gelen Siyah-beyazlılar, Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla andılar.

Reklam
Reklam

GALATASARAY

Galatasaray, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü için resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Galatasaray kulübü, "Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak "Çanakkale Geçilmez" dedirten kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz" şeklinde paylaşımda bulundu.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe kulübü de, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla resmi internet sitesinden bir açıklamada bulundu.

Sarı-lacivertli kulüp resmi internet sitesinden yaptığı açıklamasında, "Bir milletin topyekün verdiği destansı ve eşsiz bir mücadele ile, tarihin akışını değiştirdiği, gururla andığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 100. yılını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere hiçbir zaman unutulmayacak olan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullanırken giriş sayfasında bulunan resmi de Çanakkale Zaferi için değiştirdi.

Reklam
Reklam

DHA

Anahtar Kelimeler: