Üç Çocuğunu Yitiren Anneden Barış Mesajı

Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin Diyarbakır toplantısına katılan Hayriye Doğan, ikisi dağda olmak üzere 3 çocuğu...

Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin Diyarbakır toplantısına katılan Hayriye Doğan, ikisi dağda olmak üzere 3 çocuğu ile kız kardeşini kaybettiğini belirterek, tüm bunlara rağmen kan davası gütmediğini ve barış istediğini söyledi.

Küçük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Hayriye Doğan, askerlerin ve PKK’nın geri çekilmesi ve silahların susması gerektiğini aktararak, bu süreçte eskiden yaşadıkları şeyleri bir kenara bıraktıklarını ifade etti. Doğan, “Önceden yaşananları geride bırakarak bu süreçte barış isteğimizi yeniliyoruz. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu şu anda yanımda ve benim yaşadıklarımın şahidi. Neler çektiğimi çok iyi biliyor. Ben 30 yıldır acı çekiyorum. Çocukalarımın kemiklerini bile bulamadım. Başında ağlayacağım bir mezarları bile yok. Ama yine de ben barış istediğimi söylüyorum. Başka çocukların ölmemesi için” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: