Üç Kardeş Gorazde İçin Biraraya Geldi

Üç kardeş belediye Keçiören, Şahinbey ve Gorazde, Bosna Hersek’in Gorazde şehrinde inşa edilecek Kültür ve...

Üç kardeş belediye Keçiören, Şahinbey ve Gorazde, Bosna Hersek’in Gorazde şehrinde inşa edilecek Kültür ve Eğitim Kompleksi ile binanın çevre ve peyzaj düzenlemesi için güç birliği yaptı. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da destek verdiği projenin işbirliği protokolü imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen imza törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet İhsan Tahmazoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Gorazde Müftüsü Hamed Efendic katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, eksik kalmış güzel bir hayrı tamamlamak için biraraya geldiklerini söylerken, “ TİKA Gorazde, Keçiören ve Şahinbey belediyeleri kendi aralarında güzel bir kardeşlik ruhu sergileyip eğitim ve kültür merkezini inşa edecekler” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar ve Afrika’daki kardeş şehirler edindiklerini anlatan Görmez, “Her müftümüz bir başka ülkedeki müftü ile kardeş oluyor. Oradaki bir eksikliği tamamlıyor” diye konuştu. TİKA Başkanı Çam ise, böyle güzel bir projede yer aldıkları için duydukları memnuniyeti ifade ederken, projeye destek veren bütün kurumlara teşekkür etti.

Reklam
Reklam

HAYIR İŞLERİNDE ELBİRLİĞİ YAPTIK

Gorazde ve Şahinbey ile kardeş belediye olduklarına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Ak da, “Gorazde’de Kayseri camisinin açılışında bulunduk. O zaman bir eksiklikten bahsedildi. Şahinbey ile biraraya gelerek Bosna Hersek’te yapılacak hayır işlerinde elbirliğiyle çalışacağız” dedi. Proje ortaklarından Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise, “Diyanet İşleri ve TİKA’nın nezaretinde çok güzel bir eserin ortaya çıkacağına inanıyorum” mesajını verdi. Gorazde’yi temsilen konuşan Gorazde Müftüsü Hamed Efendic de, Bosna’dan selam getirdiğini belirterek “Gorazde’de Kayseri camisinden sonra bu güzel merkezi de tamamlamak için bu kadar kurumun biraraya gelmesi bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

TEMEL İHTİYACI KARŞILANACAK

Projenin hayata geçirilmesi ile, Doğu Bosna’nın merkezi konumundaki Gorazde’nin temel bir ihtiyacı karşılanmış olacak. Proje kapsamında Türk Kültürü ve Türkçe’nin bölge halkına tanıtılmasına imkan verecek ve bölgenin lise düzeyinde dini eğitim ihtiyacını karşılayacak dersliklerin yanısıra, Gorazde müftülüğünün hizmet birimleri, konferans salonu ve diğer sosyal donatı alanlarının birarada olduğu ve klasik Ankara mimarisinin esas alındığı bir kompleks inşa edilmesi planlanıyor. Ayrıca eğitim ve kültür kompleksi ile birlikte yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alanda park ve peyzaj düzenlemesi de gerçekleştirilecek. Proje, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılarak hizmete açılan Kayseri Camii ile bitişik parselde inşa edilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: