Üç yılda Korubaşı’nın çehresi değişti

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Korubaşı Mahalle Muhtarı Tacettin Kurul, yapılan çalışmalarla üç yılda Korubaşı’nın çehresinin...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Korubaşı Mahalle Muhtarı Tacettin Kurul, yapılan çalışmalarla üç yılda Korubaşı’nın çehresinin değiştiğini söyledi.
Mahalle Muhtarı Tacettin Kunul, 2007 yılında köy statüsünden çıkıp mahalle olan ve Karadeniz Ereğli Belediyesi sınırlarına dahil edilen Korubaşı'nda su, kanalizasyon ve yol konusunda önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Mahallemiz yapılan çalışmalarla daha modern ve daha yaşanabilir bir hal aldı.” dedi.
Mahalle muhtarı Tacettin Kunul, şunları söyledi: “2007 yılında belediyemizin mahallesi olduk. TOKİ Konutları ile birlikte toplam 2 bin 500 nüfusumuz var. 2009 yerel seçimlerinde iki oy farkla muhtar seçildim. O günden itibaren belediyemizle iyi ilişkiler içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Belediye Başkanı'mızın ve ekibinin desteği ile mahallenin sorunlarını gideriyoruz. Belediyemizin mahallesi olmadan önce su ve kanalizasyon sorunumuz vardı. Yollarımız ise asfaltsız ve dardı. Belediyemiz ile kollarımızı sıvadık. İlk önce temel ihtiyacımız olan su sorunumuzu hallettik. Şimdi her evde 24 saat su akıyor. Ardından yine önemli konulardan bir tanesi olan kanalizasyon konusunda çok önemli çalışmalar yapıldı ve o sorunumuz da giderildi. Yollarımız dardı; iki araba yan yana zor geçiyordu. Bir taraftan yollarımız genişletildi bir taraftan asfalt ve parke yol çalışması yapıldı. Parke ve taş duvar çalışmalarımızı da yaptık.”
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından TOKİ’ye giden yolların tamamen asfaltlandığını ve iki ayrı yol daha yapıldığını hatırlatan Tacettin Kunul, su ve kanalizasyon konusunda da TOKİ’de herhangi bir sorun kalmadığını ifade etti. Kunul “Bir tane TOKİ’ye, bir tane de mahallemize çocuk parkı kuruldu. Hacıbekir Sokak’ta da çocuk parkı için yer bulduk; ama oradaki bayanlar ‘Çilek ekiyoruz, parka gelen çocuklar çilekleri yer.’ diyerek park yapılmasına karşı çıktılar. Mahallemizde otobüs durağı eksiğimiz vardı. 6 durak ve bir de hizmet binası talebimiz oldu belediyemizden.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz