Uçağa tabancayla bindi, kimse fark etmedi

İtalya'nın Catania şehrindeki Fontanarossa Havalimanı'nda bir güvenlik skandalı yaşandı. Bir adam, güvenlik kontrolünden rahatlıkla geçirdiği tabancayla uçağa bindi.

Sicilya Adası'nda bulunan Fontanarossa Havalimanı'ndan Milano'nun Linate Havalimanı'na gitmek için check-in işlemlerini yaptıran bir yolcu, el bagajındaki tabancayla rahatlıkla uçağa bindi.

Güvenlik hatası, Wind Jet'e ait 527 sefer sayılı uçağın kalkışına dakikalar kala fark edildi.

Tabanca, havalimanı emanetine alınırken, uçaktaki yolcular tekrar güvenlik kontrolünden geçirildi. 08.20'de kalkması gereken uçak, 2 saat gecikmeli olarak havalandı. Bu sırada, Catania'dan yapılan bütün seferler kısa bir süreliğine durdurulduktan sonra tekrar yapılmaya başlandı. Olayda sorumluluğu olduğu düşünülen 2 güvenlik görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Havalimanının yer hizmetlerinden sorumlu Catania Havalimanı Şirketi Başkanı Gaetano Mancini bu olay üzerine bir açıklama yaparak, "Olmaması gereken ağır bir olay. Yoğun insan trafiğinden dolayı yaşanan bir insan hatası söz konusu. Fontanarossa Havalimanı, Avrupa standartlarına uygun bir güvenlik sistemine sahiptir" diye konuştu.