Uçağın yeri belirlenmeye çalışılıyor

KABİL (İHA) - Afganistan Ulaştırma Bakanı İnayetiullah Katimi, Kam Havayolları'na ait yolcu uçağının nereye düştüğünü belirlemek için İçişleri Bakanlığı ve ISAF'ın çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Ulaştırma Bakanı İnayetullah Katini, düzenlediği basın toplantısında, "Dün Herat'tan havalanan Kam Havayolları'na ait yolcu uçağının düştüğü kesinleşti. Uçağın nereye düştüğünü belirlemek için İçişleri Bakanlığı ve ISAF çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Ulaştırma Bakanlığı'nda bulunan Kam Havayolları şirketi sahibi Muhammed Zamary Kangar ise, "Afganistan'ın batısındaki Herat'tan Kabil'e gitmekte olan Boeing 737 tipi uçakla irtibat koptu ve maalesef düştü. Uçak, Herat'tan Kabil'e gidiyordu. Uçağın yerel saatle 03.30 sıralarında Kabil'e inmesi gerekiyordu. Saat 03.50 sıralarında Kabil kuleye çağrıda bulundu. Daha sonra irtibat sağlanamadı. Bundan yaklaşık 1 saat sonra aynı uçak, Pakistan'a inmek için çağrıda bulundu. Pakistan, uçağın inmediğini açıkladı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Zamary Kangar, yolcu listesiyle ilgili olarak ise "Uçakta bulunan 8 mürettebatın 6'sı Rus. Ayrıca, yolcuların listesi uçakta olduğu için kesin bir bilgi veremem, sadece uçakta yabancı uyruklu yolcuların olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Bu arada, uçaktaki yolculardan 9'unun Türk olduğu sanılıyor. Toplam 8 mürettebat ve 96 yolcusuyla düşen uçakta, henüz kesin olmamakta birlikte 9 Türk vatandaşının bulunduğunun sanıldığını belirten yetkililer, enkaza ulaşma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Ayrıca, yolcuların kimliklerinin tespit edilebilmesi için de Afgan makamlar çaba gösteriyor.

Düşen uçakta oldukları tahmin edilen 9 Türk yolcudan 6'sının Günsan, 2'sinin Meda, 1'inin de Delta adlı şirketlerde çalıştığı kaydedildi.