Uçak kazası tatbikatı

Balıkesir'in Edremit İlçesi, Körfez Havaalanı'nda uçak kazası tatbikatı yapıldı. Tatbikatını gerçek zanneden vatandaşlar heyecanlanırken, alev alev yanan uçak kısa sürede söndürüldü.

Sabah saat 11.30 sıralarında senaryo gereği Edremit hava sahasına giren özel bir uçağın acil iniş istemesi üzerine alarma geçen yetkililer, kısa sürede gerekli tedbirleri aldı. Kule ile uçak arasında yapılan iletişimde uçağın sol iniş takımının açılmadığı ve ayrıca kanatlarında yakıt sızıntısı olduğu bildirildi. Bunun üzerine sağlık, kurtarma ve itfaiye ekipleri pist başında yerlerini alarak, yaklaşmakta olan uçağı beklemeye başladı.

Bu sırada kule görevlisi, uçağın 05 pistine inmekte olduğunu bildirdi. Uçak gövde üzerine iniş yaptıktan sonra kontrolünü kaybederek 23 pist başından çıkarak yanmaya başladı. Kurtarma ekipleri ilk olarak uçağın içinde bulunan 4 kişiyi kurtardı ve hemen hastaneye sevk etti. Uçağın düştüğünün görülmesiyle birlikte anında müdahalede bulunan itfaiye ekipleri, çıkan yangını kontrol altına almaya çalıştı. Alevler, özel teçhizatlı itfaiye araçları ve ekipleri tarafından söndürüldü.

Reklam
Reklam

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Edremit Körfez Müdürü Mustafa Şen, yaptığı telsiz anonsunda, senaryonun başarı ile tamamlandığını, kaza - kırım tatbikatının hedefine ulaştığını ifade ederek, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Şen, bu tip tatbikatların rutin olarak yapıldığını, maksatlarının daha güvenli ve kazalara hazır bir hava alanı oluşturmak olduğunu söyledi.

Bu arada, çevrede bulunan yüzlerce kişi, gerçeğini aratmayan yangın tatbikatını gerçekmiş gibi seyretti.

Anahtar Kelimeler: