Uçak kazasında 100'den fazla kişi öldü

Endonezya'nın Sumatra adasında, Medan-Cakarta seferini yapan, özel Mandala Havayolları'na ait içinde 117 kişinin bulunduğu Boeing 737-220 tipi yolcu uçağının kalkışından hemen sonra yerleşim bölgesine düşmesi sonucu, uçaktakilerden kurtulan olmadığından ve yerde de can kaybı olduğundan endişe ediliyor.

Mandala Havayolları, uçakta yolcu ve mürettebat toplam 117 kişi bulunduğunu bildirdi.

Sumatra bölgesi yetkilileri, kazada aralarında eyalet valisinin de yer aldığı uçaktakilerden kurtulan olduğu yönünde bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Eyalet yönetimi sözcülerinden Edi Sofyan, uçağın evlerin üzerine düştüğünü ve sonra yola çakıldığını belirterek, uçağın parçalara ayrıldığını ve ölü sayısının 100 civarında olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Kazayla ilgili gelen ilk haberlerde, ilk belirlemelere göre 60 kişinin öldüğü kaydedilmişti. Medan'daki hastane yetkilileri, ölenlerden bazılarının yerleşim alanındakilerden olduğunu belirtti.

Yerel televizyonların yayınladığı görüntülerde, uçağın enkazının alevler içinde olduğunun, yerdeki bazı araçlar ve evlerin de yandığının görüldüğü belirtiliyor.

Medan hastanesi görevlileri, ambulansların sürekli ölü ve yaralı getirdiğini, bunların arasında yolcuların da bölge sakinlerinin de bulunduğunu belirterek, kazada en az onlarca ölü bulunduğunu söyledi.