Uçak pistten böyle çıktı (Video)

Kaza esnasında pisti gören bir güvenlik kamerası olayı saniye saniye görüntüledi.

JAT Havayolları'nın Belgrat-İstanbul seferini yapan Boing 737_300 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada yağış nedeniyle ve uçağın piste geç teker koyması sebebiyle uçak pistten 50 metre sürüklendikten sonra çamura saplanarak durabilmişti.

Atatürk Havalimanı DHMİ'ye bağlı itfaiye ve ambulanslar pistten çıkan uçağın yanına 1 dakika gibi kısa bir sürede ulaşarak anında müdahale ettiler. Uçağın yanına ulaşan itfaiye ekipleri uçağın camını açan kaptanla iletişime geçerek sakinleştiriyor ve yolcuları panik yaptırmadan çok kısa bir sürede tahliye ediyorlar. Atatürk havalimanı koruma şubemüdürlüğü'ne bağlı emniyet ekipleri kısa bir sürede olay yerine ulaşarak uçağın çevresinde güvenlik şeridi oluşturuyorlar.

Reklam
Reklam

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre JAT havayolları'na ait belgrad_istanbul seferini yapan boeing 737-300 tipi yolcu uçağı iddia edilene göre pistten hızlı bir iniş yaparak tekeri piste geç koyması ve yerlerin kaygan oluşu sebebiyle pist sonunda duramayarak pistten çıkarak toprak zemine saplanmıştır. 125 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan uçakta herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.