Uçan araba ilk uçuşunu yaptı

Uçan araba Terrafuguia Transition, halka açık ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

2015’den itibaren satışa sunulacak olan Terrafugia için şimdiden ön siparişler alınmaya başlandı. Terrafugia Transition modelinin 279 bin dolardan satışa çıkması bekleniyor.

Filmlerde gördüğümüzü uçan arabalara sahip olmaya çok az kaldı. 1950’lerde yapılan açıklamalarda 2000’lerden itibaren herkesin uçan otomobillere sahip olacağı söylense de bu beklentiler 2013 yılan gelmemize rağmen henüz gerçekleşebilmiş değil. 90’ların başından beri konu üzerinde çalışmalar devam etse de başarılı modeller henüz ortaya çıkabilmiş değildi.

Reklam
Reklam

Komplike projelerle yola çıkanlar projelerini bir türü gerçeğe dönüştüremese de, basit bir fikirden yola çıkan Terrafugia firması hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başardılar. Tek pervaneli uçak ve otomobili bir potada eritme fikrinden yola çıkan Terrfugia, ilk modeli Terrafugia Transition’ı başarılı bir şekilde tamamladı. Uçuşu ve sürüşü güvenli bir şekilde gerçekleştirebilen Terrafugia Transition’ın testleri 2012’den beri devam ediyordu ve halka açık ilk uçuşunu da geçtiğimiz haftasonu ABD’nin Wisconsin kentinde düzenlenen havacılık fuarıyla gerçekleştirdi.

Birçok inovatif parçanın kullanıldığı Transition, hem uçuşu hem de sürüşü başarılı bir şekilde tamamladı. Karbon fiber materyallerin kullanıldığı aracın birçok parçası katlanabiliyor. Terrafugia firması Transition’ın 2015 yılından itibaren 279 bin dolar fiyat etiketiyle satışa sunacak.

Twitter Bağımlılarına Özel Otel Yapıldı