"Uçanyol" Trafiğe Açıldı

İZMİR (AA) - Halk arasında "Uçanyol" olarak adlandırılan Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan Buca viyadüğü trafiğe açıldı.

İZMİR - Halk arasında "Uçanyol" olarak adlandırılan Yeşildere Caddesi ile Menderes Caddesi arasında kalan Buca viyadüğü trafiğe açıldı. Büyüşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Yeşildere Caddesi'ne "viyadük" ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar'a bağlanması hedeflenen "ekspres" güzergahın 1.3 kilometrelik bölümünün hizmete girdiği belirtildi. Açıklamada, Yeşildere Caddesi üzerindeki viyadüğün tamamlanmasıyla, Yeşildere ile Menderes Caddesi arasındaki yolun bir bölümü bayram öncesi tamamlanarak trafiğe açıldı. Yatırımının 16 milyon 395 bin lira yapım ve 17.7 milyon lira kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon lirayı aşan maliyetle yaşama geçirildiği belirtildi. -Buca trafiği nefes alacak Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle Uçanyol projesi üzerinde revizyon gerçekleştirerek, viyadüğün Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları'nın yaptığı kavşakla bağlantını sağlamıştı. Viyadük, Yeşildere Caddesi'nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşaklarla kesintisiz ulaşım sağlıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: