Uçar, Zonguldak’ın Temel Sorunlarını Tespit Etti

AK Parti Zonguldak İl başkanı Hamdi Uçar, il başkanlığı yapmasına rağmen kentin sorunlarında herhangi bir...

AK Parti Zonguldak İl başkanı Hamdi Uçar, il başkanlığı yapmasına rağmen kentin sorunlarında herhangi bir yaptırım gücününün bulunmadığını ifade etti. Kentin 5 temel sorununu tespit ettiğini belirten Uçar, bu sorunları çözebilecek bir belediye başkanı ile yola çıkmak istediklerini kaydetti.

AK Parti İL Başkanı Hamdi Uçar, 10 yıldır siyasetin ve teşkilatın içinde olduğunu kaydetti. Kentin önemli 5 sorunun bulunduğuna dikkat çeken Uç. Şuan da muhalefet partide bulunduğunu hatırlatan Uçar, bu sorunların çözebilecek bir belediye başkanı ile yola devam etmek istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Zonguldak sorunlarını gözlemleyebildiğini ve yaptırım gücü bulunmadığını belirten Uçar “Zonguldak’ın sorunlarını çok iyi irdeleyebilen, gözlemleyebilenlerden biriyim. Ama il başkanıyım. Yaptırım gücüm yok. Belki Ak Parti belediyesi döneminde bir takım projeleri yaptık. Yeterli mi, değil” dedi. Uçar, yerel seçimlerde Zonguldak Belediyesi’ni kazanmaları halinde çözüleceğini vaat ettiği 5 sorunu ise şöyle açıkladı:

“Biz göreve gelirsek, konuyu ilgili bakanlar ve başbakan ile de görüşerek, onların da bütçelerinden yararlanarak bu 5 temel sorunu çözeceğiz. Çünkü bu sorunları belediyenin imkanları, bütçesi ile çözmek mümkün değil. Bu 5 sorun ise, merkezdeki köprü, derenin ıslah çalışması, lavvuar alanın ivedilikle ortadan kaldırılması, çöp alanının ıslah edilmesi. Kentsel dönüşümün ivedilikle başlamasıdır. Bu 5 temel projeyi yapabilecek olan, bu konuda iddialı belediye başkanı ile yola çıkmak istiyoruz. Bu projeleri halkımızla paylaşacağız. Kültür, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Çevre ve Orman bakanlığı gibi bakanlıklardan destek alarak, bu projeleri gerçekleştirmek zorundayız. Belediyenin mevcut bütçesi ile bu projeleri yapmak gerçekten çok zor.”

Reklam
Reklam

Uçar, belediyelerin kendi imkan ve bütçeleri ile yapabilecekleri çalışmalar ile ilgili de, “Belediyelerin mevcut imkanları ile yapması gereken projeler de var. Mahallerimizin, kanalizasyonları, alt yapısı, yolları ve durumları belli. Belediyeler imkanları ile bunları gerçekleştirebilir’ diye düşünüyorum” diye konuştu.

Seçimleri kazanarak, kentin yerel yöneticileri ille merkezi hükümetin arasında köprü olmak istediklerini vurgulayan Uçar, seçimler sonrasında yapılacak çalışmalarla kentin çehresini tamamen değiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: