Uçhisar’da Düzenlenen 4. Ferfene Etkinliğine Yoğun İlgi

Uçhisar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ferfene Günü Etkinliği düzenledi. Dördüncüsü gerçekleşen programa...

Uçhisar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ferfene Günü Etkinliği düzenledi. Dördüncüsü gerçekleşen programa ilgi oldukça yoğun oldu.

Geçmişte kalan gelenekleri yaşatmak ve kadınlar gününü kutlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Hamleci, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Kutlar, turizmciler ve çok sayıda Uçhisarlı kadın katıldı. Etkinlikte Uçhisarlı kadınlar tarafından günün anlamını belirten şiirler, ilahiler okudu ve karşılıklı atışmalar yapıldı. Geleneksel oyunlar sergileyen kadınlar çeşitli yarışmalara da katıldı. Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi salonda bulunanlardan büyük alkış topladı.

Reklam
Reklam

Etkinlikte geleneksel mutfak kültürünün de sergilendiği yemek yarışması düzenlendi. Bulgur Çorbası, Beyaz Fasulye, Aside, Dolaz ve Kayısı Yahnisi olmak üzere beş çeşit yemekte kadınlar birbirinden güzel tatlarla yarışamaya katıldılar. Geleneksel tatları unutturmamak için düzenlenen yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Programda konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneği tekrar ortaya çıkarmanın ne denli önemli olduğunu vurgulayarak, etkinliğe katılan kadınların Dünya Kadınlar Gününü onlara birer kırmızı karanfil vererek kutladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: