UCLG-MEWA ve MARKA arasında işbirliği protokolü imzalandı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile işbirliğine gidiyor.
UCLG-MEWA ile MARKA arasında Düzce’de düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetim Ombudsmanlığı Toplantısı esnasında imzalanan mutabakat zaptı, iki kurumun dış ilişkiler ve projelerde işbirliğini öngörüyor. Mutabakat zaptı, ileriki dönemde iki kurumun birlikte gerçekleştireceği ortak eğitim, etkinlik ve projeler için bir çerçeve niteliği taşıyor.
Düzce'de Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) ve Düzce Belediyesi Yerel Yönetim Ombudsmanlığı konulu uluslararası toplantıda yapılan protokolde bir konuşma yapan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, imzalanan protokolün dünyada bir ilk olduğunu belirtti. Duman, “Birleşmiş kentler ve yerel yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı olarak, yerel yönetimler arasında ve dünya toplumu içinde, işbirliği yoluyla, yerel yönetim değerlerini, amaçlarını ve önceliklerini geliştirerek, demokratik yerel yönetimin dünya ölçeğinde birleşik sesi ve sözcüsü olmak şeklinde ifade edilen misyon doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bu bağlamda, dünyada ilk olan belediye birliği ve kalkınma ajansı arasında bir protokol imzalıyoruz. Yaptığımız bu protokolle Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın görev sahasındaki belediyelerle ilgili faaliyetlerde, eğitimle ilgili faaliyetlerde ve bir çok projede beraber hareket edeceğiz.” dedi.
United Cities and Local Governments - Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG), dünyanın en büyük yerel yönetimler birliği olup, 95 ülkeden bin’in üzerinde üyesi bulunmakta. UCLG’nin merkezi Barselona’da yer almakta ve şu anki başkanı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş. Teşkilatın temel görevi, 'demokratik yerel yönetimin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumak.'
UCLG-MEWA (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı), UCLG’nin 7 bölge teşkilatından biri. UCLG-MEWA’nın merkezi Sultanahmet’te (İstanbul). UCLG-MEWA’nın faaliyet gösterdiği bölgede yer alan 15 ülke, alfabetik sırayla şunlar: Afganistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, Irak, İran, Katar, Kuveyt, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Türkiye, Umman, Ürdün ve Yemen.
MARKA, daha önce Saraybosna Ekonomik Bölgesi Kalkınma Ajansı (Sarajevo Economic Region Development Agency-SERDA) ile 8 Temmuz 2011 tarihinde bir İyi Niyet Mektubu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (United Nations Development Programme-UNDP) ile 6 Haziran 2011 tarihinde bir protokol imzalamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz