Ücretsiz Kur'an-ı Kerim Ve Osmanlıca Kursu-Hayrat Vakfı Ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat BoyuÖğrenme Genel Müdürlüğü'nce, Osmanlı Eserlerininokunabilmesi Ve Anlaşılabilmesi Için HEM'lerde Ücretsiz Kurs Verilecek

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, Osmanlı eserlerinin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için halk eğitim

Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, Osmanlı eserlerinin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için halk eğitim merkezlerinde (HEM) ücretsiz Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kursu verilecek.

Vakfın Bursa temsilcisi Mustafa Topöz, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının Osmanlı eserlerine sahip çıkarken, onları daha iyi analiz edip, anlaşılabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

Milli kültürün temelini oluşturan eserlerin hemen hemen tamamının Osmanlıca olduğunu belirten Topöz, "Kendi memleketimizde, ecdadımızın her zaman şeref duyduğumuz bin yıllık şanlı tarihi ile bize armağan ettiği sayısız eser, bugün çoğumuza maalesef bir turiste olduğu kadar uzak ve yabancıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Topöz, yeni nesillerin geçmişi iyi öğrenmesi gerektiğini dile getirerek, "Osmanlıcayı öğrenmek, öz yurdunda kendi kültürüne yabancı kalmış bir neslin, ecdadına ve tarihine karşı vadesi çoktan dolmuş bir fikir borcudur. www.osmanlicaegitim.com ve www.kuranegitimi.com adreslerinden bilgi alınabilen ve online kayıt yaptırılabilen kurslara ücretsiz olduğu için herkes başvurabilir" diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı da yüz yıllara dayanan Osmanlı geçmişine ışık tutacak faaliyetin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bir medeniyetin dili olan Osmanlıca eserlere değer vermek ve onları daha iyi algılamak adına gerçekleştirilen bu organizasyon gençlere ufuk açacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: