Ücretsiz Yaz Spor Okulları Açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla geçen yıl başlatılan ve sporun tabana yayılması hedefiyle...

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla geçen yıl başlatılan ve sporun tabana yayılması hedefiyle yola çıkan Spor Okulları, yaz ayında da çocukların hizmetinde olmaya devam edecek. Yaz boyunca 16 spor branşında ve ücretsiz olarak hizmet verecek olan spor okulları yarın başlıyor. 7-15 yaş arasındaki çocukların yararlanabileceği spor okulları yaz aylarında çocukların spor yaparak vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olacak.

Çocuklar okulların kapalı olduğu dönemde yine spor yaparak vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebilecek. Kocaeli’nin dört bir yanında faaliyet gösterecek olan Yaz Spor Okulları iki ay boyunca devam edecek. Uzman beden eğitimi öğretmenleri gözetiminde gerçekleşecek olan derslerde çocuklar, haftanın en az iki günü spor yapma imkanı yakalayacak.

Reklam
Reklam

Yaz okullarına katılmak isteyenler için başvuru süresi ise devam ediyor. Yaz Spor Okulları için başvuru formları Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’ne ait spor tesisleri ve kurs açılan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden temin edilebiliyor. Vatandaşlar, başvuru formlarına Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden de ulaşabilir. Kayıtlar başvuru formu alınan tüm tesislere yapılabilecek. Başvuru süresi 1 Temmuz Pazartesi günü sona erecek.

Yaz Spor Okulu öğrencileri atletizm, basketbol, futbol, güreş, halk oyunları, hentbol, jimnastik, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis, izcilik, voleybol ve yüzme gibi 16 branşta eğitim alacak. Yüzme branşının dersleri Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Sanayi Mahallesi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: