Ucube reklam tartışması

Çankaya Belediyesi’nce yenilenen Emniyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı törenle açıldı.

Açılışa CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bazı belediye meclis üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Tarhan, üniversitede okuduğu ve yurtta kaldığı ilk yıllarda ders çalışmak için geldiği parkın kendisi için anıları olduğunu söyledi. O yıllarda park içinde küçük, gösterişsiz ancak anlamlı bir Zübeyde Hanım rölyefi bulunduğunu aktaran Tarhan, “Küçük güzel yazılar vardı üzerinde. Hiç gösterişli değildi, ama çok etkileyiciydi. Sonra birdenbire kaldırıldı ve bir daha bulamadım.

Reklam
Reklam

Her zaman gözlerim arar. Umarım onu da bir gün buralarda görürüz” diye konuştu. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, “Bu reklam panosunun öncesinde Büyükşehir bizim anıt yapacağımızı fark ettiği için ’Burası anıta uygun değildir. Altında tesisimiz var. Yana kaydırın’ dediler.

Kaydırma işlemini de yaptık, ama bu arada bir oldu bitti yapılarak, reklam panosu ucubesiyle Atatürk mozaiğinin önü kapatılmak istenmiştir. Bununla ilgili ne yapmak istediğini Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kendi vicdanına ve izanına bırakıyorum. Biz bunun nakli için gereken desteği gösterebiliriz.”