Uçucu Madde İçeren Ürünlerin Kontrolü Sağlanacak

Kişilerde bağımlılık yapan uçucu madde içeren ürünlerin kontrolünü sağlamak amacıyla, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri...

Kişilerde bağımlılık yapan uçucu madde içeren ürünlerin kontrolünü sağlamak amacıyla, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri yetkililerinden oluşturulan komisyon, Edirne kent merkezindeki bazı iş yerlerini denetleyerek, iş yeri sahiplerine birtakım uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmelik’in Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, Edirne’de Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birer yetkilinin yer aldığı komisyon, sabah saatlerinden itibaren kent merkezindeki bazı iş yerlerini denetledi. Kırtasiye, hırdavatçı, boya bayileri, nalbur ve oyuncakçıları denetleyen komisyon üyeleri, iş yeri sahiplerine 18 yaşından küçüklere uçucu madde satışı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Reklam
Reklam

Komisyon üyeleri, 18 yaşından küçük çocuklara kesinlikle tiner, boya incelticileri, su bazlı olmayan yapıştırıcılar içeren ve kişilerde bağımlılık yapan uçucu maddeleri satmamaları konusunda iş yeri sahiplerini uyardı.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SATIŞI KESİNLİKLE YASAK

İş yeri sahiplerine, 18 yaşından küçük çocuk çalıştırılmayacağı ve yine uçucu maddelerin satışının yapılamayacağı konusunda uyarıların yer aldığı afiş ve broşürleri de dağıtan komisyon üyeleri, “Ürünlerin hangi amaçla olursa olsun çocuklara satışı yasak olacak. Eğitim ve öğretim faaliyetleri için yapılan alımlar gibi çocuklar tarafından kullanılabilme ihtimalinin varlığı halinde, bu ürünler yetişkinlere de satılmayacak ve verilmeyecek” dedi.

Söz konusu uygulama sayesinde, kişilerde bağımlılık yapan uçucu madde içeren ürünlerin kontrolünü sağlamayı, özellikle çocukların erişimini ve kullanımını önlemeyi hedeflediklerini kaydeden komisyon üyeleri, denetimleri sıklaştıracaklarını kaydetti.

İş yeri sahiplerinden Gökhan Bayraktar, yapılan denetimleri güzel ve başarılı bulduklarını ifade ederek, “İlimizde bu maddeleri kullanan çok sayıda küçük kardeşlerimiz var. İnşallah tedavilerinde rehabilitasyon merkezleri başarılı olur. Biz elimizden geleni yapıyoruz, kardeşlerimize bunu satmıyoruz. 10 yaşından tutun 30 yaşına kadar gelip alanlar var” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: