Üçüncü Likya Yolu Ultra Maratonu 22 Eylül'de Başlıyor

Dünyaca ünlü ultra maratoncuların da katılacağı ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ yarışmasının üçüncüsü 22 -30 Eylül...

Dünyaca ünlü ultra maratoncuların da katılacağı ‘Likya Yolu Ultra Maratonu’ yarışmasının üçüncüsü 22 -30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Likya Yolu’nun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsayan maraton, Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz’den başlayarak, Antalya'nın Kemer ilçesi Tekirova beldesindeki tarihi Phaselis Antik Kenti’nde son bulacak.

2011 yılı turizm potansiyelinin değerlendirilmesi destek programı kapsamında yer alan organizasyon, Argos Kültür Sanat tarafından gerçekleştiriliyor. Toplam 509 km uzunluğundaki tarihi Likya Yolu’nun yaklaşık 240 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak olan Likya Yolu Ultra Maratonu, bölgeyi dünyaya tanıtmayı hedefliyor. Uluslararası arenada da tanınan organizasyon, International Association of Ultrarunners’ın bronz kategorisinde yer alıyor. Dünyanın en seçkin ve prestijli dağ maratonlarından Ultra Trail du Mont Blanc’a (UTMB) akredite olan maratonu tamamlayan koşucular, 3 puan alarak dünyadaki elit maratonlarda yarışma şansını yakalayacak.

Reklam
Reklam

22 Eylül’de başlayacak olan Ultra Maraton’a ev sahipliği yapacakları için mutlu olduklarını belirten GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, koşunun ‘Tarihi Likya Yolu’ndan geçecek olmasının maratona ayrı bir değer kattığını belirtti. Turizmin çeşitlendirilmesi ve alternatif turizm potansiyellerinin ortaya çıkması açısından Ultra Maraton’un önemli olduğunu belirten Üras, “Bu etkinlik sayesinde Kemer bölgesinin farklı zenginlikleri ve artıları ortaya çıkıyor. Organizasyonun sezon dışı aylar dediğimiz günlere gelmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Bu tür sezon dışı faaliyetleri çoğaltarak bölgemizi 12 ay turizme kazandırmalıyız.” diye konuştu.

  1. Uluslararası OLYMPOS Maratonu’nun da 21 Ekim’de Kemer’de düzenleneceğini duyuran Üras, söz konusu etkinliğin bölgeye ciddi katkı sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz