Uçurtma Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonu'nun düzenlediği 5.Geleneksel Uçurtma Şenliği...

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonu'nun düzenlediği 5.Geleneksel Uçurtma Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Kumluca Açık Pazaryeri'nde yapılan şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların uçurtma keyfine büyükler de ortak oldu. Büyükleriyle beraber uçurtma uçurmanın keyfini yaşayan çocuklara dondurma, deniz topu ve balon dağıtılırken, dereceye girenlere ise bisiklet, mp3 player, spor ayakkabı ve futbol topu hediye edildi. Bazı öğrencilerin uçurtmalarının elektrik tellerine takıldığı ve kırıldığı gözlendi. Öğrenciler birinci olabilmek için uğraşırken gökyüzü de rengârenk uçurtmalarla şenlendi.

Reklam
Reklam

Kumluca semalarında renkli görüntülerin yaşandığı uçurtma şenliğinin sonunda, Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8.sınıf öğrencisi Emrah Sönmez birinci, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Süheyla Çay ikinci, Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8. sınıf öğrencisi Dursun Ünal ise üçüncü oldu. En güzel uçurtma ödülüne ise Kumluca Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi Rumeysa Akyüz layık görüldü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz