'Uçurtmada, ip yerine kullanılan bobin teli tehlikeli, kullanmayın'

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, uçurtma keyfi yaşayan çocuklara uyarıda bulunarak,...

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, uçurtma keyfi yaşayan çocuklara uyarıda bulunarak, ip yerine kullanılan bobin telinin tehlikeli olduğunu ifade etti. Büyükkeçeci, bu tür uçurtmaların elektrik teline takılması durumunda çocukların can kaybı yaşayabileceğini dile getirdi.

Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ Genel Müdürü Şadi Büyükkeçeci, elektrik tellerine takılan uçurtmalara, vatandaşların kendi imkanları ile kesinlikle müdahale etmemesi gerektiğini açıkladı. Büyükkeçeci, “Uçurtması elektrik tellerine takılan vatandaşlarımız, 186 çağrı merkezi hattını aramaları durumunda, bu iş için oluşturduğumuz ekipler tarafından hemen uçurtmaları elektrik tellerinden kurtarılarak olası yaralanma, can kaybı ve elektrik kesintilerini önlemiş olacaklardır.” dedi.

Reklam
Reklam

Büyükkeçeci, bahar aylarının gelmesiyle birlikte, çocukların neşe kaynağı, birbirinden güzel uçurtmaların gökyüzünü süslediğini ifade etti. Çocuklar için uçurtma uçurmanın vazgeçilmez bir tutku ve eğlence olduğunun altını çizen Büyükkeçeci, “Ancak dikkat edilmediği zaman bu tutku ve eğlence olası yaralanma ve can kayıplarını da beraberinde getirmektedir. Nitekim geçen yıllarda bir çocuğun tele takılan uçurtmasını kurtarmak isteyen bir vatandaşın yaralanması ile sonuçlanan ve buna benzer birkaç üzücü durum yaşanmıştır. Bu tür üzücü durumla karşı karşıya kalınmaması için ben vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Elektrik tellerinin bulunduğu alanlarda ve yakınlarında kesinlikle uçurtma uçurmasınlar. Belediyelerimizde açık alanların bulunduğu yerlerde uçurtma şenlikleri düzenlemektedirler ve buraları tercih etsinler.” diye konuştu.

Şadi Büyükkeçeci, şayet uçurtması elektrik tellerine takılan vatandaşlar olur ise hiçbir şekilde müdahale etmeden derhal şirketlerinin Alo 186 Çağrı Merkezi’ni aramalarını istedi. Büyükkeçeci, görevli personelin bu durumda uçurtmayı tellerden kurtararak olası yaralanma, can kaybı ve elektrik kesintilerinin önüne geçildiğini ifade etti. Büyükkeçeci, uçurtma ipini bobin telinden kullanılmaması gerektiğine vurgu yaparak, bu şekilde yaralanma ve can kaybının da olabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: