Uedaş'tan İnegöl'e 13 Milyon Liralık Yatırım

UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, bu yıl İnegöl'e 13 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.

UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç, bu yıl İnegöl'e 13 milyon liralık yatırım yapılacağını söyledi.

İnegöl'ün her zaman aslan payını aldığını belirten Alıç, yatırımın büyük kısmının ilçe merkezine yapılacağını belirterek, "İnegöl merkezdeki eski şebekenin sökülerek tamamen yer altına alınması işi, bilhassa sanayi bölgesi, Orhaniye, Mahmudiye, Hamidiye, Yenice, Cuma mahallerini kapsıyor. 2002 yılında yarım kalan Kemalpaşa ve Süleymaniye mahallesindeki çalışmaları tamamlamak istiyoruz. İnegöl çok daha yeni bir şebekeye sahip olacak. Şu anda Deydinler, Soğukdere, Maden, Hamidiye, Konurlar, Bahariye, Hayriye hattının yeniden revize edilme çalışması devam ediyor. Aynı zamanda 2012 yılı yatırım programında Mezit, Dipsizgöl ve Karalar bölgesinin tamamlanması planlanmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

İnegöl geniş bir bölge olduğundan elektrik kesintilerini azaltmak maksadıyla 12 kök şebeke ilave edileceğini anlatan Alıç, "Bunlar kırsal bölgelerdeki enerji nakil hatlarını bölmekte kullanacağımız köklerdir. Ayrıca ek tesisler kapsamında İnegöl'ün acil ihtiyacı olan özellikle Alanyurt'a trafo ve yeni şebeke ilavesi yapılacak" diye konuştu.

Yeni İnegöl bölgesi denilen Huzur, Akhisar, Karalar mevkileri ile Alanyurt'un enerji ihtiyacını karşılayan yeni bir şebeke yapacaklarını bildiren Alıç, "İnegöl ile yeni İnegöl ve Alanyurt şebekelerini ayıracağız. Bu, arızaları asgariye indirecek, hatlardaki yük dağılımını dengeleyecek. Netice itibariyle vatandaşların daha sağlıklı şekilde elektrik kullanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: